Nationaal Register Mobiel Erfgoed

NRME en MCN

Het erfgoed van de mobiliteitsgeschiedenis

Welkom op de website van het Nationaal Register Mobiel Erfgoed (NRME). U kunt hier informatie opvragen over het erfgoed van de Nederlandse mobiliteitsgeschiedenis.

 

Overzicht en inzicht

Het NRME heeft tot doel overzicht en inzicht te verschaffen; overzicht van wat er zoal aan mobiel erfgoed aanwezig is in ons land en inzicht in de culturele waarde daarvan.

Het Nationaal Register Mobiel Erfgoed is ontwikkeld door de stichting Mobiele Collectie Nederland (MCN), met steun van (onder andere) het Ministerie van OCW.

Ook uw historisch vervoermiddel in het register?

Voor de meeste historische vervoermiddelen zal wel een plaatsje in het register zijn. Vraag naar de mogelijkheden: secretaris@mobielecollectie.nl.

Zoeken naar objecten?

Wilt u gericht zoeken naar beschrijvingen van objecten in het NRME, klik dan op de knop 'Zoeken in de collectie' in het menu links. U kunt zowel in het totale register zoeken als binnen één specifieke mobiel-erfgoedsector. Voor uw gemak zijn enkele keuzemenu's met voorgeprogrammeerde termen voorhanden.

Bladeren in het register

Bent u niet gericht op zoek, maar wilt u gewoon maar wat rondkijken, dan kan dat ook. Via de knop 'Bladeren in de collectie', eveneens in het menu links, kunt u per mobiel-erfgoedsector de beschrijvingen van objecten in het NRME bekijken. Het is het raadzaam via het keuzemenu eventuele voorkeuren kenbaar te maken en het aantal resultaten per pagina op 100 in te stellen.

Vragen en opmerkingen

Met vragen of opmerkingen over het register kunt u terecht bij: secretaris@mobielecollectie.nlColofon

Het Nationaal Register Mobiel Erfgoed is in opdracht van de stichting MCN ontwikkeld door Stabien (Max Popma) in samenwerking met ABCultuur (Eelco Bruinsma) en VTHP webdesign (Eric Vos).
Het Nationaal Register wordt 'gevoed' vanuit de sectorale registers. Deze registers zijn ontwikkeld door of in opdracht van de respectievelijke koepelorganisaties: Federatie Varend Erfgoed Nederland (FVEN), Historisch Railvervoer Nederland (HRN), Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (FEHAC) en Nationale Federatie Historische Luchtvaart (NFHL).
Het NRME en de sectorale registers konden worden opgezet dankzij subsidies van het Ministerie van OCW, het Mondriaan Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Onderhoud en verdere ontwikkeling zijn slechts mogelijk door de inzet van een enorme troepenmacht aan vrijwillige, maar enthousiaste en deskundige medewerkers, gecoördineerd en begeleid door de genoemde koepelorganisaties.


 
MCN - CIME
 
Zoeken in de collectie Bladeren in de collectie Login voor beheerders Home Mobiele Collectie Nederland